Kahramanmaraş, depremin ardından yaşanan zorlu süreçlere rağmen, Gazze'ye destek amacıyla son yılların en büyük mitingine ev sahipliği yaptı. Kentin işlek caddelerinde gerçekleşen yürüyüşe yaklaşık 10 bin kişi katılarak İsrail'in Filistin'e yönelik politikalarını protesto etti.

Dualar ve Tel'in: Mitingin Ana Temaları

Onikişubat İlçesi'nde bulunan Esad Coşan Camii'nden Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ne kadar tekbirler eşliğinde yürüyen kalabalık, burada toplanarak dev miting düzenledi. Mitingde, Gazze için dualar edilirken, Siyonist İsrail yönetimi soykırım yapmakla suçlanarak tel'in edildi. Başta ABD olmak üzere birkaç ülkenin İsrail'e verdiği destek de sert bir dille eleştirildi.

Sloganlar ve Çıkış: İsrail ve ABD Karşıtlığı

Yürüyüş boyunca göstericiler, İsrail ve ABD aleyhinde sloganlar atarak Hamas'ı ve Filistin'i selamlayan/destekleyen sloganlar attı. Mitingde, Filistin'deki zor durum ve çatışmalara dikkat çekilerek, uluslararası camiaya İsrail'in uyguladığı politikalara son verme çağrısı yapıldı.

Gözyaşları ve Çağrı: Dua ve Çocuğun İngilizce Mesajı

Yürüyüş sonrası Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde toplanan göstericiler, Kahramanmaraş Özgür-Der Başkanı Celal Kurşun'un konuşmasını dinledi. Platform sözcüsü Süleyman Erayman'ın basın açıklaması sonrasında mikrofonu dua için Ömer Faruk Şirikçi aldı. Dua sonrasında, dünyaya İngilizce seslenen bir çocuk olan Meryem Kurşun'un gözyaşları, İsrail politikalarına karşı duyulan derin tepkiyi yansıttı.