Olay iddialara göre hastanede bir hasta yakını ile hemşire arasında yaşanan sözlü tartışmayla başladı. Tartışmanın büyümesiyle birlikte hasta yakını hemşireye tokat attı ve boğazını sıkarak boğmaya teşebbüs etti. Saldırgan olay yerinden uzaklaştırılırken hemşireye ilk müdahale mesai arkadaşları tarafından yapıldı.
Türk Sağlık-Sen’den sert açıklama
Yaşanan saldırı sonrası Türk Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şubesi sert bir açıklama yayımladı. Açıklamada, sağlıkta şiddetin tahammül edilemez boyutlara ulaştığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
“Sağlık kurumlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi önerimiz derhal hayata geçirilmelidir. Bu alanlarda işlenen suçlar ertelenememeli, paraya çevrilememeli, failler doğrudan hapis cezası ile cezalandırılmalıdır.”
Tutuklu yargılama çağrısı
Açıklamada, şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasının istisnasız şekilde uygulanması gerektiği belirtilirken, kamu sağlık hizmetlerinin acil durumlar dışında ücretli hale getirilmesi gibi caydırıcı tedbirlerin de gündeme alınması gerektiği vurgulandı.
“Can kurtarırken canından olma korkusu yaşıyorlar”
Türk Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarının artık görevlerini yaparken hayatlarından endişe ettiğini belirterek topluma şu çağrıda bulundu:
“Sağlıkta şiddet, yalnızca bir meslek grubunun değil, tüm toplumun çözüm üretmesi gereken temel bir sorundur. Hep birlikte tavır almak zorundayız. Sağlık çalışanları, insan hayatını kurtarırken kendi hayatlarını kaybetme korkusuyla yaşamak zorunda bırakılmamalıdır.”