Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, Trabzon Caddesi'nde düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Programa katılan yerel ve ulusal isimler, katılımcıları selamlayarak Kurtuluş Bayramı'nı tebrik etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikler, çeşitli gösteri ve etkinliklerle zenginleştirildi.

Anlamlı Konuşmalar ve Gösteriler

Etkinliklerde yapılan konuşmalarda, Kahramanmaraş'ın kahramanlık destanı ve milli mücadele ruhu vurgulandı. Başkan Güngör, yaşanan deprem felaketi dolayısıyla bayramın hüzünlü anılarla karşılandığını belirterek, "Ne depremde kaybettiklerimizi ne de emperyalistlere karşı büyük bir direniş göstererek kazandığımız Kurtuluş Bayramımızı unutmayacağız" dedi.

Nice Zorlukları Aşarak Devam Edecek

Başkan Güngör, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "104 yıl önce ecdadımızın başlattığı mücadelemiz, bugün 'Nice Zorluğu Aşarak' devam edecek. Maraşlı, her zorluğa rağmen ayağa kalkmayı bilen bir millettir. Yaralı ama kahraman Maraş, geçmişten gelen direniş ruhuyla nice zorlukları aşarak istiklalin ve istikbalin şehri olmaya devam ediyor."

Başkan Güngör: "Ecdadımıza Minnettarız"

Başkan Güngör, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Bu şehirde Sütçü İmamların, Arslanbey'in, Şeyh Ali Sezai Efendi'nin ruhu var. Her türlü zorluğa karşı direnişin bizzat kendisi olan bir neslin ruhu bu şehirde yaşıyor. Kahramanmaraş, ecdadın emaneti olan bir şehirdir ve bu emanete sahip çıkarak yaraları birlikte saracağız."

Vali Ünlüer: "Kurtuluş Bayramı Gurur Vesikamızdır"

Vali Ünlüer, konuşmasında Kahramanmaraş'ın milli mücadelede sergilediği kahramanlık örneğini vurgulayarak, "Bu şehri bilim, sanayi, teknoloji ve eğitimde öncü kılmak için çaba harcıyoruz. Kurtuluş Bayramı, şehrimizin gurur vesikasıdır. Aziz şehitlerimizi ve 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: "Kahramanmaraş'ın Direnişiyle Gurur Duyuyoruz"

Kurtuluş Bayramı etkinliklerinin onur konuğu olan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuşmasında Türk milletinin direniş geleneğine vurgu yaparak, "Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin Kurtuluş Mücadelesi'ni dinledikçe gurur duyuyoruz. Biz Türk milleti olarak baskı ve zulme boyun eğmedik. Bu vesileyle Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünü kutluyorum" şeklinde konuştu.