Kayla Susaçan'ın ismi, Adliye personelinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında unutulmadı. Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Akaçakoyunlu Ortaokulu'nda Milli Eğitim ve Savcılık tarafından yürütülen projenin tamamlanmasıyla Kayla adına anlamlı bir kütüphane açıldı. Kütüphanenin açılışına, Tarım ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Vahit Kirişçi, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer ve protokol üyeleri, öğretmenler ve adliye personeli katıldı.

Proje Koordinatörü Naile Alevci'den Açıklama

Proje koordinatörü Naile Alevci, kütüphanenin Adliye sorumluluk projesi kapsamında açılan 17. kütüphane olduğunu belirterek, "Deprem şehidi Kayla kızımız adına bugün kütüphanemizi açmış bulunmaktayız. Bu bizim Adliye sorumluk projesi kapsamında açtığımız 17. Kütüphanemiz. İnşallah faydalı olur. Kütüphanemiz, yardımcı kaynak kitaplarından büyükler, çocuklar için aynı zamanda zeka oyunları ve oyuncaklar içeriyor. Kütüphanemize giren çocuklar her şeyden faydalanabilecekler. Yavrularımıza hayırlı uğurlu olsun. İnşallah şehit ailemize bir nefes olur" dedi.

Tarım ve Orman Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr Vahit Kirişçi'nin Tebrikleri

Tarım ve Orman Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr Vahit Kirişçi, projeyi hayata geçirenleri tebrik ederek, "Bu tür projeleri de hayata geçiren arkadaşlar da ifade ettiler, gerçekten ben de yürekten tebrik ediyorum. Veren el alan elden her zaman için hayırlıdır. İnancımıza göre üç farklı insan grubu vardır ki, bunlar ebedi aleme irtihal etmiş olsalar da amel defterleri açıktır diyoruz. İrfan ilim sahibi insanlar, hayırlı evlat yetiştirenler ama umuma hizmet edecek hayır hasenat kurumları. Burada Susaçan ailesine yürekten teşekkür ediyoruz. Kayla yavrumuza, rabbimizin katındadır inşallah, deprem şehitleridir. Geride kalanlarına sabırlar niyaz ediyoruz. Bu açacağımız kütüphanenin de bu okulda Akçakale okulunda okuyan evlatlarımıza, güzel istikbal, güzel bir gelecek olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Kütüphane projesi, Adliye sorumluluk projesi kapsamında 17. kütüphanenin açılmasını simgeliyor.