Yeniçağ Gazetesi'nden Fatih Ergin'in yazdığına göre,  Kahramanmaraş’ın Kapıçam bölgesinde depremin ardından Suriyeliler için kurulan Konteyner kentte doktorundan hemşiresine kadar çalışan ne kadar Türk varsa, bir gecede hepsi oradaki görevlerinden alınarak Suriyeli çalışanlar geldi. Konteyner kentte eşi eczacı olan Suriyeli bir doktor, kontyener kent için koli koli ilaçlar yazarak gelen kolilerden bazılarını eşinin eczanesinin deposuna göndermeye devam ediyor.

Fait Ergin'in İddalarında da Özellikle şu cümleler dikkat çekiyor: "Kapıçam konteyner kent ile ilgili bölgeden başka kaynaklardan aldığım bilgiler de, burasının SGK’nın ya da Göç İdaresi’nin parasını ödediği ilaçlarla Suriye’ye yapılan kaçak ilaç ticaretine dahil olduğunu gösteriyor…"

"Son günlerde özellikle de Suriye sınırında olan ya da bölgeye yakın şehirlerimizden bilgi yağıyor. Onlardan bazıları var ki, bu köşede öne alınacak kadar dikkat çekici…

Kahramanmaraş’ın Kapıçam bölgesinde depremin ardından Suriyeliler için kurulan bir konteyner kent var. Konteyner kentte doktorundan hemşiresine kadar çalışan ne kadar Türk varsa, bir gecede hepsi oradan alınıyor.

Yerlerine Suriyeliler geliyor…

Ve iddia o ki; konteyner kentte eşi eczacı olan Suriyeli bir doktor çalışıyor. Bu doktor kontyener kent için koli koli ilaçlar yazıyor ama gelen kolilerden bazıları konteyner kentten eşinin eczanesinin deposuna gidiyor."

Kaynak: Yeni Çağ Gazetesi