Kahramanmaraş'ta meydana gelen şiddetli yağışlar, bir dizi olumsuz etkiye sebep oldu. Sağanak yağışlar nedeniyle birçok dere ve çay taşarken, tarım arazileri sular altında kaldı. Onikişubat ilçesine bağlı Tekir, Ilıca, Çağlayan, Döngel, Şahinkası, Kurucuova ve Çukurhisar Mahalleleri ile Fırnız mevkiinde su baskınları yaşandı. Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan kırsal arı kovanları da sular altında kaldı.

Çağlayancerit ilçesinin Helete Mahallesi'nde ise Göksu Çayı taşarak tarım arazilerini su altında bıraktı. Ayrıca, Onikişubat ilçesi sınırları içinde yer alan Sır Barajı'nın ayağında bulunan tarım arazileri de suların etkisi altında kaldı.

Kahramanmaraş Valiliği ve Afad tarafından yapılan açıklamada, şiddetli yağışların bazı bölgelerde sele neden olduğu ancak can kaybı yaşanmadığı belirtildi. Vali Mükerrem Ünlüer, Çağlayancerit İlçesi'nde 24 saatte metrekareye 143.9 kg yağış düştüğünü ifade ederek, ilgili kurumların tüm imkanlarını seferber ettiklerini açıkladı.

Vali Ünlüer, yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş genelinde şiddetli yağış sonrası Büyükşehir Belediyemiz ve AFAD başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarımız tarafından tüm imkanlar seferber edilmiştir. İlimiz genelinde yağışların akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir. Vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle istirham ediyorum" ifadelerini kullandı.