Maraş Televizyonu
Maraş Televizyonu
YEREL

Kahramanmaraş'ta Suriyeli Mülteciler, Baas Rejiminin Çöküşünü Coşkuyla Kutladı

Suriye'deki Baas rejiminin çökmesinin ardından Kahramanmaraş’taki Suriyeli mülteciler, Esad’ın devrilmesini ve özgürlük umutlarını coşkuyla kutladı.

Kahramanmaraş'ta Suriyeli Mülteciler, Baas Rejiminin Çöküşünü Coşkuyla Kutladı
Paylaş:

Suriye’deki 61 yıllık Baas rejimi, Şam’daki rejim güçlerinin kontrolü kaybetmesiyle sona erdi. Bu tarihi gelişme, Kahramanmaraş’ta yaşayan Suriyeli mülteciler tarafından büyük bir coşkuyla kutlandı. Mülteciler, rejimin çöküşünü ve Esad’ın ülkesini terk etmesini simgeleyen kutlamalar düzenledi.

Kutlamalar Konvoylarla Yapıldı

Mülteciler, Esad rejiminin devrilmesiyle ilgili sevinçlerini konvoylar yaparak gösterdi. Trafikte ilerleyen araçlar, Suriyeli mültecilerin sevinç çığlıkları ve zafer işaretleriyle doldu. TRT Haber’e açıklamalarda bulunan mülteciler, "Bu adamdan kurtulduk. Recep Tayyip Erdoğan’a yıllardır ülkesini bize açtığı için çok teşekkür ediyoruz" diyerek, Türkiye’ye olan minnettarlıklarını dile getirdi.

Umut ve Zorluklar Bir Arada

Baas rejiminin çökmesi, Suriye’deki mülteciler için bir dönüm noktası olurken, aynı zamanda umutlarını da tazeledi. Bu gelişme, mültecilerin yaşadığı zorlukların bir nebze olsun hafiflemesine yol açan bir atmosfer oluşturdu. Suriyeli mülteciler, ülkelerine dönme ve özgür bir yaşam kurma umudunu taşırken, geleceklerine dair daha parlak bir perspektif buldu.

Bu haber Maraş Televizyonu tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

YEREL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.