Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, 6 Şubat'ta yaşanan büyük depremin ardından bütçelerin deprem bölgesindeki faaliyetlere yönlendirildiğini açıkladı. Hatay ve Kahramanmaraş'ta Kazak, Kırgız, Özbek ve Azerbaycan'dan gelen kardeşlerin katkılarıyla dayanışma obaları kurulduğunu belirten Erdoğan, bu obalarda 200 ailenin yaşadığını vurguladı.

Dayanışma Obalarında Geleneksel ve Konforlu Yaşam

Bilal Erdoğan, dayanışma obalarında geleneksel yaşamın yanı sıra günümüz şartlarında dahi konforlu bir yaşam sürdürmenin mümkün olduğunu ifade etti. Kıl çadırların, konteynerlerden daha konforlu olduğunu belirten Erdoğan, birçok aile ile yapılan görüşmelerde bu çadırların sağladığı avantajlara dikkat çekti.

Bilal Erdoğan: "Kahramanmaraşlılarla Dayanışma İçindeyiz"

Deprem bölgesindeki dayanışma obalarının, hem geleneksel yaşamı sürdürmek isteyen ailelere destek olduğunu hem de modern yaşam koşullarına uygun konaklama imkanı sağladığını belirten Bilal Erdoğan, "Kahramanmaraşlılarla birlikte olmak, onların yanında durmak önemli. Bu süreçte dayanışma obalarının sunduğu imkanlarla birlikte, depremzedelerle bir arada olmanın güzelliklerini yaşıyoruz" dedi.