66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, AK Parti milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından etkilenen Elbistan'da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Heyetin programı, AK Parti Elbistan İlçe Başkanlığı ziyareti ile başladı ve ilçe başkanlığına atanan Mehmet Bölükbaşı'nı tebrik etti.

Ziyaretin bir sonraki durağı, depremde hayatını kaybeden vatandaşları anmak adına oluşturulan 6 Şubat Hatıra Ormanı oldu. Heyet, burada fidan dikimi gerçekleştirerek depremde kaybedilen vatandaşların anısını yaşatmaya katkıda bulundu.

Elbistan Kaymakamı Yusuf Ataman'ın ziyaretiyle devam eden program, Elbistan, Afşin, Ekinözü, Nurhak ve Göksun Kırmızı Et Üreticileri Birliği'nin ziyaretiyle devam etti. Ardından Elbistan Öğretmenevi'nin temel atma törenine katılan heyet, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kazandırılacak yeni Öğretmenevi'nin temelini attı.

Program, son olarak Karaelbistan Mahallesi'nde yapılan TOKİ Konutları'nda sona yaklaşıldığının incelenmesiyle tamamlandı. Başkan Hayrettin Güngör, bölgeye ulaşım sağlayan yolların yenilendiğini ve TOKİ Konutlarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, en kısa sürede hemşehrilerin kalıcı konutlarına kavuşacaklarına inandığını ifade etti.