Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. İşte o mesaj:

“Bugün Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını, haklı onur ve kıvancını yaşıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

Bilindiği üzere ülkemizin mağlubiyeti ile neticelenen Birinci Cihan Harbi neticesinde, aziz vatanın her bir köşesi işgal edilmiş, binlerce yıllık mazisinde en önemli hasleti bağımsızlık olan Türk Milleti, esaret altına alınmak istenmiştir.

Fakat Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde topyekûn bir mücadele sergileyen yüce Türk Milleti, tarihte eşi görülmeyen bu mücadele neticesinde istiklalini kazanmayı bilmiştir. Bu büyük zaferin sonunda Mustafa Kemal Atatürk, “egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” diyerek, 29 Ekim 1923’te Türkiye’nin yönetim şeklinin cumhuriyet olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir.

Türk milletinin azim ve fedakarlıkları ile elde edilen zaferlerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu gün olduğu gibi bu gün de mazlum halklara ilham veren bir konumundadır. Ve şundan hiç şüphemiz yok ki ülkemiz ve milletimiz bu gün çok daha güçlüdür ve geleceğe emin gözlerle bakmaktadır.

Tabii gönül isterdi ki, cumhuriyetimizin 100. yılına eriştiğimiz bugünleri çok daha güzel etkinliklerle kutlayalım. Fakat bilindiği üzere gerek Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler ve kaybettiğimiz binlerce vatandaşımız, gerekse de bu gün tüm dünyanın gözleri önünde Filistin’de yaşanan vahşet tüm vicdanları derinden yaralamaktadır. Ancak tüm bu olumsuzlukları milletçe birlikte aşacağımıza, depremin yaralarını hep birlikte saracağımıza, güçlü ve büyük Türkiye’nin bölgesinde huzur ve güveni temin etmek için diplomasi alanında gereken tüm adımları atacağına yürekten inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizin minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şâd olsun.”