Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ), Türk Devletleri Teşkilatı'nın 2040 vizyon belgesi kapsamındaki "Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık Projesi"ne katılım sağladı. 2021 yılında Türkiye-Kırgızistan Manas Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi tarafından başlatılan proje, Türk dünyasında dayanışma ve birlik duygularını güçlendirmeyi ve farklı coğrafi bölgelerde yaşayan Türkler arasında dijital vatandaşlık bilinci oluşturmayı amaçlıyor.

KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, üniversitelerini projeye dahil eden protokolü imzalayarak Türk dünyasının en büyük sosyo-kültürel projelerinden birine katılmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Projenin, Gaspıralı İsmail Bey'in "Dilde, Fikirde ve İşte Birlik" ilkesine eğitimle katkı sağlamayı amaçladığını belirten Prof. Dr. Bakan, bu adımların Türk dünyasını ortak bir mefkurede birleştirmek açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Rektör Bakan, projenin Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri arasında güçlü gönül köprüleri kurulmasına, kültürel yakınlaşmaların sağlanmasına ve düşünce dünyasını aydınlatan fikir adamlarının ruhunu şâd etmesine inandığını ifade etti. Projenin hayırlı olmasını temenni eden Bakan, öğrencileri gönüllü olarak eğitimlere katılmaya ve koordinatörlükleri ile iletişime geçmeye davet etti.