Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Yeşilay Topluluğu, Elbistan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademisyenleri ile birlikte Elbistan Yetim Koordinasyon Merkezi'ne anlamlı bir kitap bağışında bulundu.

Ziyaret sırasında KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Yeşilay Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Dr. Mustafa Kavgacı ve diğer akademisyenler, Yetim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Merkez Koordinatörü Fazilet Sevinç ile görüşen Prof. Dr. Bakan, gönüllülük esasıyla yürütülen anlamlı çalışmaları takdir etti. Bu süreçte kitap bağışında bulunan Yeşilay Topluluğu öğrencilerini ve akademisyenleri tebrik eden Prof. Dr. Bakan, şunları söyledi:

“Elbistan Yetim Koordinasyon Merkezi’nde gönüllülük esası üzerine gerçekten çok anlamlı çalışmalar yapılıyor. Üniversitemiz Yeşilay Topluluğu öğrencileri ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademisyenlerimiz de burada yürütülen çalışmalara katkı vermek istediler ve kitap bağışında bulundular. Bugün bu amaçla buradayız. Kurum Koordinatörü Fazilet Sevinç hanımla görüştük ve yaptıkları çalışmaları yakından gördük. Kendilerini ve burada hizmet veren gönüllülerimizi kutluyorum. Ayrıca kitap bağışında bulunan öğrencilerime ve akademisyenlerime de yürekten teşekkür ediyorum. Üniversite olarak bundan sonraki süreçte de bu tür aktivitelerde yer almaya, sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yer almaya gayret göstereceğiz.”

Yeşilay Topluluğu ve akademisyenlerin gösterdiği duyarlılık, sosyal sorumluluk projelerine katılım ve kitap bağışı, üniversitenin toplumsal dayanışma ve yardımlaşma konusundaki kararlılığını gösteriyor. Bu tür etkinlikler, öğrenci ve akademisyenlerin topluma duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlıyor.