Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), eğitim alanındaki uluslararası etkinliklerde Türkiye'yi temsil ederek, EAIE-European Association for International Education 2023 (Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği) Konferansı ve Eğitim Fuarı'nda yer aldı. Bu etkinlik, dünya genelinde eğitim alanında önemli bir platform olan EAIE tarafından düzenlenen, her yıl farklı bir Avrupa kentinde gerçekleşen Uluslararası Eğitim Konferansı ve Fuarı'nın 33'üncüsüydü ve 26-29 Eylül 2023 tarihleri arasında Hollanda'nın Rotterdam şehrinde gerçekleştirildi.

KSÜ'yü temsilen organizasyona katılan heyetin başında Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım yer aldı. Heyetin diğer üyeleri ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İ. Ersin Akıncı ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Enver Orhan'dan oluşuyordu.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, organizasyon hakkında yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak dünyanın dört bir yanından gelen 2000'den fazla üniversitenin katıldığı ve uluslararasılaşmanın en önemli organizasyonlarından biri olan EAIE 2023 fuarı için Rotterdam'dayız. Bu etkinlik, üniversitemizin uluslararasılaşma hedeflerine katkı sağlama amacıyla katıldığımız bir platformdur. Dünya genelindeki üniversitelerle iş birliği protokolleri imzalayarak, öğrenci ve öğretim elemanı değişim programları gibi uluslararası iş birliği faaliyetlerini geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Konferansın 4 gün süreceğini belirten Rektör Yasım, katılımcıların uluslararasılaşma ve yüksek öğretim konularında seminerler, workshoplar ve network geliştirme etkinliklerine katılma fırsatı bulacaklarını ve aynı zamanda fuar alanında üniversite tanıtım faaliyetleri ve uluslararası katılımcılarla görüşme imkânı elde edeceklerini ifade etti.

KSÜ'nün bu tür uluslararası etkinliklere katılması, üniversitenin uluslararasılaşma stratejisinin bir parçası olarak önem taşıyor ve Türk yükseköğretimini uluslararası düzeyde temsil etmeye devam ediyor.