Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Milli Mücadele'nin kahraman isimlerinden Sütçü İmam'ı vefatının 101. yılında anma töreni düzenledi. Çınarlı (Bektutiye) Camii bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan ve birçok önemli isim katıldı.

Konuşmalarda Vurgu: Sütçü İmam'ın Milli Mücadeledeki Rolü

Törenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, milli mücadelede "Ben varım" diyen kahramanların önemine vurgu yaparak, Sütçü İmam'ın cesaretini ve fedakarlığını anlattı. Güngör, dünya genelinde yaşanan zulmün izlerini Filistin örneğinde de gördüklerini belirterek, milli mücadele ruhunun önemine değindi.

KSÜ Rektörü: Sütçü İmam Üniversitemizin Gururu

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım ise milli mücadelenin ateşleyicisi Sütçü İmam'ı anmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Üniversitenin isminin Sütçü İmam'ı gururla taşıdığını belirten Yasım, Türk milletinin mukaddesatına ve namusuna el uzatanlara karşı direnişi simgeliyor.

Anma Töreni ve Dua

Tören, İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Arif Yücel tarafından yapılan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Abdurrahman Kotan'ın yaptığı dua ile devam etti. Duaların ardından anma töreni sona erdi.

KSÜ Merkez Camii'nde Mevlid Okundu

KSÜ, Sütçü İmam'ı anma etkinlikleri kapsamında, Merkez Camii'nde de mevlid okutarak, dualarla anıldı. Kur'an tilaveti ve mevlidin ardından yapılan dua ile etkinlik sona erdi.