Kahramanmaraş'ın tarihinde önemli bir yere sahip olan kurtuluşunun 104. yıl dönümü, Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve çeşitli paydaş kurumlar iş birliğiyle düzenlenen etkinliklerle anılacak. "Nice Zorlukları Aşarak" temasıyla gerçekleştirilecek olan Kurtuluş Haftası etkinlikleri, 9 Şubat Cuma günü Abdülhamit Han Camii'nde ve ilçelerde belirlenen camilerde yapılacak hatim ve dua töreni ile başlayacak.

Anma Programı ve Dua Töreni

Kurtuluş Haftası'nın ilk gününde, vatandaşlar Abdülhamit Han Camii ve ilçelerdeki camilerde düzenlenecek olan hatim ve dua töreniyle kahramanları anacak. Bu etkinliklerle başlayacak olan hafta, şehrin birçok noktasında gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Resim Çalıştayı ve Söyleşi

Kurtuluş Haftası'nın ilk günü saat 14.00'te Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde "12 Şubat ve Kurtuluş" temalı resim çalıştayı düzenlenecek. Akşam saat 20.00'da ise aynı mekânda Tarihçi - Yazar Prof. Dr. Tufan Gündüz ve KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Doğan'ın katılımıyla "Maraş Milli Mücadelesi ve Şehrimize 'Kahramanlık' Ünvanı Verilişinin 51. Yılı" konulu söyleşi gerçekleştirilecek. Bu etkinlikler, şehir sakinlerine tarihi bir yolculuk yapma fırsatı sunacak.

Davet ve Program Detayları

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, 9 - 12 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliklere dair detaylı bilgilerin https://kahramanmaras.bel.tr/duyuru/2024/02/07/12-subat-kurtulus-haftasi-etkinlik-takvimi internet adresinde yer aldığı belirtilerek, tüm vatandaşların bu özel etkinliklere davetli olduğu vurgulandı.