Kahramanmaraş’ta gerçekleşen liseler arası futsal karşılaşmasında yaşanan şiddet, sporda şiddet sorununu yeniden gündeme taşıdı. Dulkadiroğlu Anadolu Lisesi ile Sultan Alparslan Anadolu Lisesi’nin karşılaştığı maçta görev yapan İl Hakemi Mikail Meşe, maç sonrası çirkin bir saldırıya uğradı.

TFFHGD: "Saldırı Tüm Hakemlere Yöneliktir"
Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Kahramanmaraş Şubesi tarafından yayımlanan açıklamada, bu saldırının yalnızca Mikail Meşe’ye değil, tüm hakem camiasına yapıldığı ifade edildi. Açıklamada, “Hakemlik mesleği özveri gerektirir; bu tür saldırılar adalet duygusuna zarar verir” denildi.

Adli Süreç Başlatıldı
Şube yönetimi, olayla ilgili hukuki sürecin başlatıldığını ve sonuna kadar takip edileceğini kamuoyuna duyurdu. Açıklamada, hiçbir tehdit veya şiddet karşısında geri adım atılmayacağı ve gereken tüm yasal adımların atılacağı belirtildi.

Sporun Ruhu Zedelenmemeli
TFFHGD, hakemlere yönelik artan şiddet olaylarının önüne geçilmesi için daha sert önlemler alınması çağrısında bulundu. Sporun özündeki barış, saygı ve centilmenlik ilkelerine vurgu yapılarak, bu değerlerin korunmasının tüm kesimlerin ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekildi.