Sıcaklıkların mevsim normallerine geri döneceği ve yağışların artacağı bir döneme giriyoruz. Batı bölgelerinde başlayacak yağışların, 5 gün boyunca ülkenin büyük bir bölümünde etkili olması bekleniyor. Meteoroloji uzmanı, yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde görüleceğini vurguladı.

Karadeniz ve Doğu Anadolu'ya Kar Yağışı: Stres Birikimi Uyarısı

Yusuf Ziya Yavuz, Çarşamba gününden itibaren kuzeyden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisiyle sıcaklıkların düşeceğini belirterek, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışının görülebileceğini ifade etti. Ayrıca, stres birikimi nedeniyle beklenen küçük depremlere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Lodos Etkisi ve Uyarı: Sürücülere Dikkat

Ege'nin güneyi, Akdeniz'in batısı ve İç Anadolu'nun güneyinde kuvvetli lodosun etkili olacağını belirten Yavuz, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Hafta Sonu Mevsim Normallerinin Altında: Mart Ayı Kapıdan Baktıracak

Yağışların hafta sonu Doğu Anadolu'da etkisini kaybedeceğini ve yeni bir sistemin görüleceğini söyleyen Yavuz, sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşeceğini belirtti. Mart ayının hızlı bir sıcaklık düşüşü getirebileceğini ve vatandaşların bu değişikliğe karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini ifade etti.

Şehir Bazında Hava Durumu: Ankara, İstanbul, İzmir

Ankara'da hafta boyunca aralıklı yağışların görüleceğini belirten Yavuz, özellikle kuzey ilçelerde kar yağışının ihtimal dahilinde olduğunu söyledi. İstanbul ve İzmir'de ise dört gün boyunca yağışlı hava bekleniyor, sıcaklıkların düşeceğini aktardı.

Meteorolojik Uyarılar: Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün 16 şehir için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Özellikle İstanbul'da sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Yağışlar, kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Adana ve Mersin çevrelerinde kuvvetli olabilir. Pus ve sisin yanı sıra buzlanma ve don olaylarına karşı da vatandaşlar uyarıldı.