Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullardaki teneffüs sürelerinde önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Öğrencilerin beslenmelerini daha rahat bir şekilde yapabilmeleri için MEB, teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması gerektiğini belirleyen yeni bir yönetmelik hazırladı. Bu düzenleme, öğrencilerin yemek molalarını daha verimli bir şekilde geçirebilmelerini amaçlamaktadır.

Ayrıca, MEB tarafından yayımlanan yeni yönetmelikle sınıf geçme puanlarına ilişkin de değişiklikler yapıldı. Daha önce 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda sınıf geçme puanı Türkçe dersi için 45, diğer dersler için 50 idi. Ancak yeni düzenlemeye göre bu puanlar Türkçe dersi için 70, diğer dersler için 50 olarak yükseltildi. Bu değişiklikle öğrencilerin not ortalamalarının yanı sıra Türkçe dersindeki başarıları da daha fazla önem kazanacak.

Yeni yönetmelik aynı zamanda sınıf geçme veya kalma kararlarının öğretmenler kurulu tarafından verileceğini belirtmektedir. Yani not ortalamalarının yanı sıra öğretmenlerin değerlendirmeleri de öğrencilerin sınıf geçme durumunu etkileyecektir.

Öğrenci nakilleri konusunda da kolaylıklar getirilen yeni yönetmelik, öğrencilerin şubelere dağılımının daha dengeli olması için e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak yapılacağını öngörmektedir. Ayrıca, anne ve babası çalışan çocuklar için sağlanan nakil kolaylıkları yetim ve öksüz çocuklar ile ailesinde ağır engelli birey bulunan çocukları da kapsayacak şekilde genişletilmiştir.

Öğrenci devamsızlığı konusunda ise yeni kurallar getirilmiştir. Öğrencilerin okula gelmemesi veya özürsüz olarak derslere katılmamaları durumunda velilere bildirim yapılacaktır. Devamsızlık bildirimleri, belirli günlerde gerçekleştirilecektir ve öğrencilerin özürsüz devamsızlıkları takip edilecektir.

Bu yönetmelik değişiklikleri, öğrenci yaşamını daha düzenli hale getirmeyi ve eğitim kalitesini artırmayı amaçlamaktadır.