Kahramanmaraş'a yeni bir eğitim kurumu kazandırıldı. Mehmet Balduk Fen Lisesi şehrimize hayırlı olsun. Eğitime olan katkısı her zaman bilinen ve her kesim tarafından takdir edilen bir isim olan Rahmetli İş İnsanı Mehmet Balduk, Kahramanmaraş'ın gelişimine önemli katkılarda bulunmuştu. 

Yapılan hayır işleriyle adından sık sık söz ettiren Nazar Textil, Rahmetli Mehmet Balduk adına yine Kahramanmaraş'a önemli bir eğitim katkısı sağladı.

Mehmet Balduk Fen Lisesi'nin kuruluşuna dair detayları Nazar Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Nazlı Ceylan Balduk Kurtul paylaştı.

Eğitime olan katkılarıyla tanınan ve daha önce Kahramanmaraş'a birçok okul kazandıran Rahmetli Mehmet Balduk, şehir için önemli bir isim olarak biliniyor. Teşvik kapsamına alındığında, şehrin sanayicileri, dönemin Başbakanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a başvurarak teşvikten faydalanmış ve şehre okullar yapılmasına vesile olmuştu. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi için başkanlık yaparken hem Teknik Meslek Lisesi hem de Akedaş AŞ. için ilkokul ve ortaokul yaptırdı.

Mehmet Balduk'un hayatta iken şehir için yaptığı eğitim hamlelerinin yanı sıra, Nazar Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından yaptırılan 2 okulun daha açılışı gerçekleştirildi. Mehmet Balduk Fen Lisesi'nin protokolünü imzalayan Nazar Tekstil Yönetim Kurulu, okulun Kahramanmaraşlı öğrenciler için büyük bir kazanç olacağına inanıyor.

Kahramanmaraş Valisi başta olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürü ve ekibine, bu projenin hayata geçirilmesine katkı sağlayan herkese teşekkürlerini sunan Nazar Tekstil ekibi, bu eğitim kurumunun şehre büyük bir değer katacağını ifade etti.

Mehmet Balduk Fen Lisesi, şehrin eğitim altyapısını güçlendirerek gelecek nesillerin daha iyi bir eğitim almasına olanak sağlayacak. Nazar Tekstil Yönetimi, bu anlamlı projenin şehre hayırlı olmasını diledi.