Ressam Melek Yıldız Ergül, "Zamana Dokunmak" teması altında hazırladığı "Amazon Kadınlar" resim sergisini 15 Eylül Cuma günü SANKO Sanat Galerisi'nde açacak. Sergi, akrilik boya ve karışık teknik kullanılarak oluşturulan soyut figüratif eserlerden oluşuyor.

Amazon kadınlarının yaşam kültürlerini ve dönemlerine ait unsurları resimlerinde işleyen Ergül, bu projeye son beş yıldır devam ediyor. Amazon kadınlarının giyimleri, savaş aletleri, dansları ve yaşam felsefelerini tuvallerine yansıtarak izleyicilere bu kadim kültürü anlatmayı amaçlıyor.

Ergül, sergisinin açılışıyla ilgili olarak, SANKO Sanat Galerisi ev sahipliğinde Gaziantep'te açacağı ilk kişisel sergisinde eserlerini sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Sergi, SANKO Park AVM'nin üçüncü katında yer alan SANKO Sanat Galerisi'nde saat 17.30'da ziyarete açılacak.

Melek Yıldız Ergül'ün "Zamana Dokunmak" temalı "Amazon Kadınlar" sergisinde toplam 30 eser yer alacak. Sanatçının eserleri ulusal ve uluslararası düzeyde sergileniyor ve birçok müze ile özel koleksiyonda bulunuyor. Ressam, Samsun'da doğdu ve 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi bölümünü tamamladıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda resim ve sanat tarihi öğretmenliği yapmıştır.