Bahçeli, 14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023 seçimlerinin ardından yapılan açıklamada, Cumhur İttifakı'nın müessir kazanımlarıyla yeni yüzyılın ilk adımının atıldığını belirtti. Partisinin 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi için odaklandığı noktanın, üç belediye fazla veya beş belediye az almak değil, Türk ve Türkiye Yüzyılı'nın tecellisi olduğunu vurguladı.

Aday Belirleme ve Çalışma Stratejisi

Bahçeli, partisine yapılan aday adaylığı başvurularının sona erdiğini, kısa süre içinde adaylarını belirleyip sahadaki çalışmaları hızlandıracaklarını ifade etti. Aday belirleme sürecinde hangi belediye başkanlıklarının partilerinin uhdesinde olmasından çok, Cumhur İttifakı olarak neyi, nasıl, nereye kadar başaracaklarının ilkesel tutum ve duruşunun öncelikli olduğunu dile getirdi.

Cumhur İttifakı ve Muhalefetin Durumu

Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın büyük resme odaklandığını, siyasi kulislerin müfsit akıntısına kapalı olduklarını belirtti. Muhalefetin iflas bayrağını çektiğini, iç barış ve huzur ortamına kesif bir cephe açtığını savundu. Bahçeli, muhalefeti demokratik utanç olarak değerlendirerek, Türkiye düşmanlarıyla işbirliği içinde olan partilerin demokrasiye ve Türkiye'ye zarar verdiğini ifade etti.

Türk Sporundaki Çarpıklıklar

Bahçeli, Türk futbolundaki illegal fon kullanımını ve Türk sporunu tartışmaya açan gelişmeleri eleştirdi. Bu durumu ahlak ve maneviyat sorunu olarak tanımlayarak, ekonomik memnuniyetsizliği kışkırtmak için pusuya yatan çevrelerin iştahını kabarttığını ifade etti. Türk sporunda yaşanan bu çarpıklıkların Türkiye karşıtı çevrelere koz verme amacı taşıdığını belirtti.

Dil Konularındaki Hassasiyetler

Bahçeli, TBMM'de Kürtçe konuşma yapılmasını eleştirerek, Türk milletinin ve Türkiye'nin dili olarak Türkçeyi vurguladı. Anadil bahanesi altında Türkçenin melezleşmesine müsaade edilmemesi gerektiğini belirten Bahçeli, dildeki çözülmenin Türkiye'nin tarihindeki önemli bir sorun olduğunu ifade etti.

Bahçeli, Şeyh Said'in isminin Diyarbakır'da bir bulvara verilmesini saygısızlık olarak nitelendirdi. Şeyh Said'i hain olarak tanımlayarak, onun silahlı ayaklanmasının Türk milleti için bir acı ve mücadele dönemi olduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı'nın şehitlerimizin acısını nasıl izah edeceği sorusunu gündeme getirerek, 13 Aralık'ta şehit edilen Teğmen Eril Alperen Emir'in cenazesine katılmasını eleştirdi.