Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, Çağlayancerit ilçesinde yetişen ve Avrupa Birliği (AB) tarafından tescillenen cevizin hasat döneminin başladığını açıkladı.

Dora, Çağlayancerit'te yetişen bu özel cevizin diğerlerinden ayrılan özelliklerini vurgulayarak, %99 oranındaki iç dolgusu, yağlı tadı, aroma yoğunluğu ve kabuk beyazlığı ile Türkiye'de yetişen diğer cevizlerden farklı olduğunu ifade etti. Kendilerine özgü bir lezzeti olan bu cevizin bir kez tadına bakanın başka bir ceviz yiyemediğini belirten Dora, bu özel ürünün hem çiftçilere bereketli bir hasat dönemi getireceğine hem de tüketicilere sağlık dolu lezzetler sunacağına inandığını dile getirdi.

Hasat döneminin başlamasıyla birlikte Çağlayancerit'te ceviz hasadının yoğun bir şekilde sürdüğünü belirten Milletvekili Dora, yerel ekonomiye katkı sağlayan bu ürünün daha geniş pazarlara ulaştırılması için çalışmaların da devam ettiğini söyledi. Ceviz hasadının bölge için önemli bir gelir kaynağı olduğunu ifade eden Dora, çiftçilere bol ve bereketli bir sezon diledi.