MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç Dora, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Elbistan’a yapılacak yeni cezaevi projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İlgili görüşmede, Elbistan’daki cezaevi kapasitesinin yetersizliği ve personel açığının çözülmesi için atılacak adımlar ele alındı.

Yeni cezaevi projesinin önemi vurgulandı
Milletvekili Dora, Elbistan’da uzun süredir beklenen modern cezaevi projesinin artık somut adımlar atılmaya başlandığını belirtti. Projenin, sadece cezaevi kapasitesinin artırılmasına değil, aynı zamanda bölgede adalet hizmetlerinin etkinliğini artırmaya da katkı sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, projenin bölgede istihdam yaratma potansiyeline de dikkat çekildi.

İhale süreci hızla başlayacak
Dora, yeni cezaevi projesinin kısa süre içinde ihaleye çıkarılacağını ve inşaat sürecinin hızla başlatılacağını açıkladı. Projenin, Elbistan’ın cezaevi ihtiyacını karşılamanın ötesinde, bölgedeki iş gücü piyasasına da önemli katkılar sunacağına inandığını belirtti.

Bakan Tunç’a teşekkür mesajı
Proje için gösterdiği ilgi ve destek için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a teşekkür eden Dora, Elbistan halkının refahı ve güvenliği için çalışmalara devam edeceklerini vurguladı. “Kahramanmaraş ve ilçeleri için her platformda mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuşarak, Elbistan’a yeni cezaevi kazandırılması için atılacak adımları sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.