CHP'nin listelerinden Erzincan milletvekili olarak Meclis'e giren Mustafa Sarıgül'ün genel başkanı olduğu TDP ile eski partisi CHP birleşti.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, "Bugün Türkiye Değişim Partimiz olağanüstü kongresini yapmış, CHP ile birleşmesinin yararlı olacağına karar vermiştir. Bugün itibari ile aldığımız kararla TDP, CHP ile bütünleşmiştir" açıklamasını yaptı.

Sarıgül'ün açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'BİZİM YERİMİZ KILIÇDAROĞLU'NUN YANIDIR'

CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu adeta bir hedef tahtası haline geldi. TDP olarak bu mücadeleye omur vermek için, demokratik parlamenter sisteme geçmek için, bağımsız yargı demek için CHP ile birleşiyoruz. Haklı ile haksız karşı karşıya gelmişse bizim yerimiz her zaman haklının yanıdır ve her zaman Sayın Kılıçdaroğlu'nun yanıdır. Seçimler bitti, bir milletvekili hala cezaevinde tutuluyor. Bu olacak şey değil. Muhalefeti, özgür basını, gösteri ve yürüyüş hakkını tehdit olarak görüyorlar. Sorgulanmayı ve hesap vermeyi hiç ama hiç sevmiyorlar. "Böyle bir yönetim anlayışının kökleşmesine izin veremeyiz" diyenlerin yeri CHP'dir.

'CHP KUVAYİ MİLLİYE'DEN GELEN BİR PARTİDİR'

Karşınızda CHP'nin Şişli Gençlik Kolları Başkanı var, Ecevit'in, Erdal İnönü'nün talebesi var. SHP'nin milletvekili var. DSP ve CHP'nin belediye başkanı var. CHP, sıradan bir parti değildir, Kuvayi Milliye'den gelen bir partidir. Devletimizi tekrar omurgasına oturtacak isim de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur.

TARİHİN DOĞRU TARAFINDA YER ALDIK

CHP iktidar olmak için bizlerle omuz omuza. Sayın Kılıçdaroğlu'nun daveti bizim için son derece kutsaldır. Gün ayrışma günü değil, birleşme günüdür. Kolay olan başkalarını suçlamaktır. Doğru olan elimizi taşın altına koymaktır. Bu kararla TDP olarak tarihin doğru tarafında yer aldık. Bu kararla TDP tarihe karışmamıştır, CHP'nin tarihiyle bütünleşmiştir.

'DEVLETİ RAYINA OTURTACAK KİŞİ KILIÇDAROĞLU'DUR'

Zaman, CHP'ye ve Sayın Kılıçdaroğlu şartsız, koşulsuz destek verme zamanıdır. Türkiye'nin CHP'ye ve Kılıçdaroğlu'na her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Türkiye'nin ortak aklı ve birleştirici gücü CHP'dir. Devleti rayına oturtacak kişi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Tarlada, fabrikada üretim, kamuda dürüst yönetimi sağlayacak kişi Sayın Kılıçdaroğlu'dur. "Ne ezen ne ezilen, insanca, hakça düzen" demeye devam edeceğiz.