Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere şehre gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş ile Afet Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı. Önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Vali Ömer Faruk Coşkun, milletvekilleri, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, ilçe belediye başkanları ve kurum yetkililerinin de yer aldığı toplantıda; şehrin yeniden imarı ve inşası noktasında yürütülen ve planlanan çalışmalar, geçici konaklama merkezleri ve çarşıların kurulumu, kalıcı konut ve iş yerlerinin inşası gibi pek çok konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Şehirlerin Yeniden İnşası Noktasında Önemli Aşama Kat Edildi

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Öncelikle 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz on binlerce kardeşimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Büyük bir acıyı hep beraber yaşadık. Tarihte çok az rastlanır büyük bir yıkıma tüm Türkiye olarak şahitlik ettik. Deprem sonrası hızlı bir iyileşme süreci yaşıyoruz. Bu anlamda milletimizin göstermiş olduğu hamiyetperverlik duyguları dolayısıyla bir kez daha şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Ardından da kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, vakıflarımız hep beraber depremin yaralarını sarmak için seferber olduk. Şehirlerimizin yeniden imarı ve inşası noktasında önemli aşama kat edildi. Ümit ediyoruz ki tüm deprem bölgesinde kalıcı konutların inşası en kısa sürede mümkün olur” dedi.

Sanayisi En Çok Etkilenen İl; Kahramanmaraş

TBMM Başkanı Kurtulmuş, açıklamalarının devamında, “6 Şubat depremlerinde sanayi bakımından en çok etkilenen il şüphesiz Kahramanmaraş oldu. Sanayi tesislerimizin, atölyelerimizin bir kısmının yeniden faaliyete geçmiş olduğunu görüyoruz. Tam manasıyla üretime geçmemiş olan fabrikalarımız da var. Bunların da bir an evvel hem sanayi üretimi anlamında hem ticaret anlamında faaliyetlerine eksiksiz olarak başlayacağı günleri tesis etmek ortak vazifemizdir. Devlet ve millet olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için büyük gayret gösterdik. Depremin izlerini silmek için gayret sarf ediyoruz. Bu anlamda ilk günden beri gayret sarf eden bakanlıklarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, mülki idare amirlerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve tüm gönüllülerimize şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah deprem bölgesindeki şehirlerimiz çok kısa süre içerisinde yıkıntıları üzerinden çok daha güçlü bir şekilde yeniden yükselecek” cümlelerini kaydetti