Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, bayram ziyareti kapsamında şehre gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş ile EXPO 2023 Sergi Alanı’nda düzenlenen programda depremzedelerle bir araya geldi. Önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Vali Ömer Faruk Coşkun, milletvekilleri, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, siyasi parti temsilcileri ve kurum yetkililerinin de yer aldığı programda TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Başkan Hayrettin Güngör, depremzedelerle sohbet ederek bayramlarını kutladı.

Devletimiz Seferber Oldu

Programda konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Tüm Türkiye olarak çok büyük bir acı yaşadık. Çok elemli, ağır hikâyeler var. 6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş’ın yaklaşık 4’te 1’i yıkılmış ve hasar almış durumda. Asrın felaketinin ardından tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları hep beraber seferber olarak depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak için büyük bir gayret gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanımız depremlerin ardından defaatle deprem bölgesindeki şehirleri ziyaret etti. Geldiğimiz noktada büyük mesafeler alındığını, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının önemli bir kısmının karşılandığını görüyoruz. Depremde evleri yıkılan vatandaşların kalıcı konutlarına kavuşması için devletimiz seferber oldu. Ekim ayından itibaren yapımı tamamlanan kalıcı konutlar hak sahiplerine verilmeye başlanacak” dedi.

Büyük Bir Dayanışma Örneği Gösterdik

TBMM Başkanı Kurtulmuş açıklamalarının devamında, “Şehirlerin yeni bir takım fonksiyonlarla imar ve inşa edilmesi devletimizin öncelikli çalışmalarından birisi. Ümit ediyoruz ki Kahramanmaraş çok kısa süre içerisinde eski haline dönecek ve vatandaşlarımız hayatlarını çok daha iyi bir şekilde sürdürmeye devam edecek. Deprem bölgesinde vatandaşlarımızın acılarını hafifletmek için devletimizin tüm kurum ve kuruluşları olarak yoğun gayret sarf ediyoruz. Dünyada hemen hemen hiçbir milletin gösteremeyeceği büyük bir dayanışma ruhuyla, insanlarımız depremin ilk anından itibaren deprem bölgelerine yardım için seferber oldu. Büyük bir dayanışma örneği gösterdik. Bu dayanışma sayesinde acılarımızın bir nebze olsun hafiflediğine şahit olduk. Bu dayanışmayı ortaya koyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah bir daha bu millete böyle acılar göstermesin inşallah” cümlelerini kaydetti. Programın devamında heyet, EXPO 2023 alanındaki Savunma Sanayii Konteyner Kent’i ziyaret ederek vatandaşların bayramlarını kutladı.