Depremde büyük hasar alan okullarda eğitim zor şartlarda devam ederken Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yaklaşık 300 öğrencinin eğitim gördüğü 35 derslikli Şehit Evliya İlkokulu binasındaki öğrencileri tahliye edip yerleşmesi büyük tepkiye yol açtı.  

Deprem sonrası Velilerin ve Öğretmenlerin büyük bölümünü kendi imkanlarıyla hazırladıkları Okulları, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dönüştürüleceği haberleri öğrencileri ve Velileri isyan ettirdi.  

Öğrenim dönemi sona yaklaşırken ve sınav dönemi gelirken çocuklarının başka okula nakledilmesine karşı çıkan veliler, okul binasının İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verilmesinin yaratacağı mağduriyete büyük tepki gösterdiler. Müdürlüğün kendilerini yönlendirdiği okulun çevresinin çok ciddi tehlike unsurları barındırdığını ifade eden Veliler ve alanında da öğrenim için uygunsuz olduğunu ifade ediyorlar.  

Siyasilere seslenen öğrenci aileleri tepkilerinin Milli Eğitim Bakanlığına kadar gideceğini ve bu haksızlığa sonuna kadar direneceklerini açıkladılar.