Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 sınav takvimini resmi internet sitesi "osym.gov.tr" üzerinden paylaştı. Binlerce öğrenci ve sınav adayının merakla beklediği bu takvimle birlikte önemli sınavların tarihleri de netlik kazandı. İşte 2024 yılına dair ÖSYM sınav takvimi:

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı): 2023 YKS, 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak.

KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı): KPSS sınavları farklı oturumlar halinde gerçekleştirilecektir. Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz, Alan Bilgisi oturumları ise 20 - 21 Temmuz tarihlerinde yapılacaktır. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 4 Ağustos'ta sınav yapılmış olacaktır.

Ayrıca, KPSS Ön Lisans sınavı 1 Eylül, KPSS Ortaöğretim sınavı 15 Eylül, ve KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) 22 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

MSÜ (Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı): MSÜ sınavı 3 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilecek ve sınav sonuçları 28 Mart 2023 tarihinde açıklanacaktır.

DGS (Dikey Geçiş Sınavı): DGS sınavı 30 Haziran tarihinde yapılacak ve sonuçları 14 Ağustos'ta duyurulacaktır.

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı): ALES sınavları farklı oturumlar halinde yapılacaktır. ALES-1, 21 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek ve sonuçları 10 Mayıs'ta açıklanacaktır. ALES-2, 28 Temmuz'da düzenlenecek ve sonuçları 16 Ağustos'ta ilan edilecektir. ALES-3, 17 Kasım'da gerçekleştirilecek ve sonuçları 6 Aralık'ta açıklanacaktır.

ÖSYM tarafından açıklanan bu takvim, sınavlara hazırlanan öğrenci ve adaylar için önemli bir referans olacak. Sınav tarihlerine göre hazırlık yapacak olanlar için bu takvim büyük bir öneme sahip.