Kahramanmaraş'ta depremde hayvanları telef olan üreticilere yardım eli uzatılıyor. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından yetiştirilen büyükbaş hayvanlar, depremde zarar gören üreticilere teslim edildi. Bu anlamlı programın bir parçası olarak önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci de katıldı.

Canlı Hayvan Borsası'nda düzenlenen teslim programına, ayrıca Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici ve Dr. Tuba Köksal, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, ve üreticiler de katıldı. Bu programın ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Prof. Dr. Vahit Kirişci ve beraberlerindeki heyetle birlikte Canlı Hayvan Borsası'nda oluşturulan küçükbaş hayvan satış alanını inceledi ve ilgililerden bilgi aldı.

Prof. Dr. Vahit Kirişci, depremde hayvanları telef olan vatandaşların zararlarının giderilmeye devam edildiğini vurgulayarak, "6 Şubat depremlerinin hemen ardından Sayın Cumhurbaşkanımız, 12 Mart 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile hayvanları telef olan vatandaşlarımıza hayvanlarını ücretsiz bir şekilde teslim edileceğini açıklamıştı. Deprem bölgesinde yaşayan tüm üreticilerimizin kayıplarının telafi edilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda bugün de 40 çiftçimize 130 adet büyükbaş hayvanın teslimini yapıyoruz. Üretici kardeşlerimize şimdiden bol, bereketli kazanç diliyorum. Asrın felaketinden sonra şehrimizde 446 yetiştiricimize 15 bin 161 küçükbaş hayvanın teslimini daha önceden gerçekleştirdik. 594 üreticimize ise bin 767 büyükbaş hayvan teslimini de gerçekleştireceğiz. Telef olan diğer hayvan türlerinin de ilerleyen süreçte yetiştiricilere teslimini yapacağız." dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesinde yetiştirilen büyükbaş hayvanların, önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı Sayın Vahit Kirişci, Vali, Milletvekilleri ve İl Başkanı ile birlikte Canlı Hayvan Borsası'nda düzenlenen bir programla üreticilere teslimini gerçekleştirdiklerini belirtti. Üreticilere hayırlı olsun dileklerinde bulunan Başkan Güngör, ayrıca Canlı Hayvan Borsası içerisinde oluşturulan küçükbaş adaklık kurban satış alanını da inceledi. Üreticilere, adaklık hayvanlarını bu alanda satma olanağı sağlandığını ve kesimlerin hijyenik bir şekilde gerçekleştirileceğini söyledi.