Sosyal medya platformu Twitter, ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati arasında gerilime sahne oldu. Demirtaş, Nebati'nin faize ilişkin açıklamalarına tepki göstererek, "Hâlâ konuşuyorsunuz, inanılmaz" mesajını paylaştı. Tartışma, kısa sürede gündem oldu.

Prof. Dr. Demirtaş, Nebati'nin faize dair bazı sözlerini paylaşarak, "Hâlâ konuşuyorsunuz, inanılmaz" diyerek tepki gösterdi. Demirtaş, Nebati'nin "Faizleri yükselterek Türkiye'nin kanını emenlere büyük olanaklar sağlamak için ellerinden gelen her türlü şeyi yaparken biz, 'Faizleri indireceğiz' dedik" sözlerine karşı çıkarak, eleştirilerini sıraladı.

Demirtaş, Nebati'nin faize ilişkin açıklamalarına yönelik eleştirilerini sürdürdü. "Faizi enflasyonun altına indirdiniz" ve benzeri eleştirilerle devam eden Demirtaş, ekonomik politikaların yarattığı sorunlara dikkat çekti. Ayrıca, "Yapmayın, etmeyin diye yalvaran bu ülkeyi çok seven insanların üzerine trolleri saldınız" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Demirtaş'ın eleştirilerine sert bir yanıt verdi. "Ahlaksız müfteri troller insanlar gördüm. Ama böyle alçakça yalan söyleyen hoca kılıklı insanları görmek midemi bulandırıyor" ifadeleriyle Demirtaş'a tepkisini dile getirdi. Tartışma, Nebati'nin sert yanıtıyla daha da alevlendi.

Demirtaş, Nebati'nin tepkilerine karşı sert bir cevap verdi. "Sayın Nureddin bey, Onu bana değil haberi yapan siteye söyleyeceksiniz. Ben mi haberi yapmışım?" diyen Demirtaş, eleştirilere karşı durdu. Ekonomik politikalara dair samimi görüşlerini paylaşan Demirtaş, "Keşke yapılmasaydı" ifadeleriyle politikaların ülkeye verdiği tahribata dikkat çekti.