Samsung Galaxy S24 Ultra'nın canlı görüntülerine göre, telefon selefinin tasarımını devralıyor ancak düz bir ekrana ve ince ekran çerçevelerine sahip. Ekranın üst bölümünde ise görüntülü aramalar ve selfie çekimleri için ortalanmış kamera sensörü bulunuyor. Kavisli ekranın rafa kalkmış olması, ekranın daha dayanıklı olacağı belirtiliyor. Ayrıca, titanyum çerçeve sayesinde telefonun daha hafif olacağı ifade ediliyor.

Kamera Özellikleri

Görüntülerde, Galaxy S24 Ultra'nın mat arka kapağı ve dört farklı kamera sensörü de görülebiliyor. Muhtemel olarak; OIS'li 200 MP birincil arka kamera, otomatik odaklamalı 12 MP ultra geniş kamera, 3x optik yakınlaştırmalı OIS'li 10 MP telefoto kamera ve 5x optik yakınlaştırmalı OIS'li 50 MP telefoto kamera yer alacak.

Öne Çıkan Özellikler ve Teknik Detaylar

Galaxy S24 Ultra'nın gücünü Snapdragon 8 Gen 3 platformundan alması bekleniyor. Telefonun ön yüzünde 6.8 inç OLED ekran bulunacak ve QHD+ çözünürlük ile 120Hz yenileme hızı sunacak. Ayrıca, 5.000mAh pil paketi ve 45W şarj desteği ile Android 14 tabanlı One UI 6.1 ile gelecek. Gauss AI adı verilen cihaz içi üretken yapay zeka, düşük ışık fotoğrafçılığında iyileşme ve yüksek çözünürlüklü fotoğrafçılık için ek özellikler sunacak.

Tanıtım Tarihi

Galaxy S24 serisi hakkındaki tüm detayların 17 Ocak tarihli Galaxy Unpacked etkinliğinde açıklanması bekleniyor.