Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kapanış töreninde yaptığı konuşmada, merhum Sani Konukoğlu ve Konukoğlu Ailesi'nin Gaziantep'in sanayileşmesine büyük katkılar sunduğunu belirtti. Şahin, sporun önemine vurgu yaparak, "Spor şehri Gaziantep'te en son SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu çok güzel bir spor lisesi ve tesisi yaptırdı. Gaziantepspor'un Süper Lig'e çıkmasında ailenin çok büyük emeği oldu" dedi. Ayrıca, Sani Konukoğlu'nun dürüstlük ilkesinden öğrendiklerini ve başarı hikayesini paylaştı.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Konukoğlu'nun Konuşması

SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Konukoğlu ise Gazi Oyunları'nın gençlerin geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, gençlerin sporu bırakmamaları gerektiğini ifade etti. Konukoğlu, "2. Gazi Oyunları'nın rahmetli babam Sani Bey adına düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in şahsında bu anlamlı organizasyona emek verip katkı sunan herkese teşekkür ediyor, mücadele eden tüm sporcularımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Gazi Oyunları Hakkında Bilgiler

Toplam 10 milyon TL bütçeli ve 1 milyon TL ödüllü olan 2. Gazi Oyunları'nda 26 spor tesisinde 20 branşta yarışlar düzenlendi. Sporcular, basketbol, futbol, voleybol, kort tenisi, futsal, karate, floor curling, taekwondo, hentbol, ayak tenisi, dart, bocce, hokey, atletizm, masa tenisi, oryantiring, güreş, okçuluk, badminton ve yüzme branşlarında mücadele etti.

Sanı Konukoğlu Kimdir?

Sani Konukoğlu, Gaziantep'in önde gelen sanayicilerinden biri olarak 1929 yılında doğdu. Dokumacılıkla iş hayatına başlayan Konukoğlu, tekstil, enerji, inşaat ve ambalaj gibi birçok sektörde faaliyet gösteren SANKO Holding'in kurucusudur. Sani Konukoğlu, sosyal sorumluluk projelerine yaptığı katkılar nedeniyle "Devlet Üstün Hizmet Madalyası ve Beratı" ile ödüllendirilmiştir. 16 Ocak 1994 tarihinde vefat etmiştir.