SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, öğretmenliğin yolumuzu aydınlatan bir rehber ve geleceği inşa eden bir mimar olduğunu ifade eden Prof. Dr. Dağlı, öğretmenliğin dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olduğunu vurguladı.

“Bu meslek emek, sabır, fedakârlık ve hoşgörünün en yüksek anlamda sergilendiği yüce bir görevdir.” diyen Prof. Dr. Dağlı, vatan ve bağımsızlık uğruna geçmişte yaşanan savaş dönemlerinde bile milletin eğitime büyük önem verdiğini belirtti. Mesajında öğretmenlere yönelik şükranlarını dile getiren Dağlı, SANKO Üniversitesi olarak ülkenin gelişimi için eğitimin önemini benimsediklerini ve gençlerin bilgi, donanım ve kişilik sahibi bireyler olarak yetişmelerini amaçladıklarını ifade etti.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün, "Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır" sözünden ilham aldıklarını belirten Prof. Dr. Dağlı, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Bu vesileyle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vefat eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, geleceğin genç neferlerinin yetişmesine katkı sunarak bu onurlu mesleğe gönül veren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”