SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Prof. Dr. Dağlı, 10 Kasım'ın Türk milletini bir araya getiren, Atatürk'ü anlama ve fikirlerini genç nesillere aktarma günü olduğunu belirtti.

Atatürk'ün inancını ve umudunu asla yitirmediğini, Anadolu'da bağımsızlık meşalesi yakarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna öncülük ettiğini hatırlatan Prof. Dr. Dağlı, Atatürk'ün Türkiye'yi çağdaşlaşma ve modernleşme yolunda büyük bir vizyonla ilerlettiğini ifade etti.

Atatürk'ün "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" sözünü hatırlatan Prof. Dr. Dağlı, Cumhuriyetin 100. yılında daha ileriye taşımak ve demokrasiyi korumak için çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Genç nesilleri Atatürk'ün ilke ve inkılapları ışığında yetiştirmenin büyük bir amaç olduğunu belirten Prof. Dr. Dağlı, vatanı ve milleti için fedakarlıkta bulunan Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti.