Programda konuşan SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, hekimliğin büyük gayret ve fedakârlık isteyen kutsal bir meslek olduğunu belirtti. 14 Mart Tıp Bayramı'nın dünya genelinde farklı tarihlerde kutlandığını hatırlatan Prof. Dr. Dağlı, hekimlik mesleğinin önemine ve değerine vurgu yaptı.

Hekimlerin Özverisi

Deprem felaketinde ve pandemi döneminde sağlık çalışanlarının büyük özverisi üzerinde duran Prof. Dr. Dağlı, mesleğin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha gördüklerini ifade etti. Hekimlere ve sağlık çalışanlarına minnet borçlarını dile getiren Prof. Dr. Dağlı, onların fedakârca gece gündüz demeden çalıştıklarını vurguladı.

Sağlık Alanında Katkı Sağlamak

SANKO Üniversitesi olarak ülkemize sağlık alanında katkı sağlamak için çalıştıklarını vurgulayan Prof. Dr. Dağlı, Cumhuriyetimizin genç neferleri olan öğrencilerin iyi eğitim alarak hekim olmaları için çaba gösterdiklerini belirtti. Prof. Dr. Dağlı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz" sözünü hatırlatarak tüm hekimleri ve sağlık çalışanlarını 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

Dekan Prof. Dr. Akkın'ın Konuşması

Programda konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın da hekimlik mesleğinin önemine değindi. Sağlıkta şiddet ve çalışma koşullarının getirdiği baskıya dikkat çeken Prof. Dr. Akkın, genç hekimlerin kariyer tercihlerindeki değişimlere ve mesleki zorluklara değindi.

Sonuç ve Oratoryo

Program, Tıp Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı "Türkiye Cumhuriyeti Doktorları" konulu oratoryo ile sona erdi. Katılımcılar arasında akademik personel, öğrenciler ve yerel yönetim temsilcileri bulunmaktaydı.