Programda, depremde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından "Deprem ve Yapılan Çalışmalar" konulu bir video gösterimi gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, depremin açtığı yaraların hala taze olduğunu belirterek, üniversitenin yaptığı çalışmaları ve destekleri anlattı.

SANKO Üniversitesi, 6 Şubat 2023'te meydana gelen deprem felaketinin birinci yıl dönümünde anma programı düzenledi. SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen program, depremde hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından üniversitenin hazırladığı "Deprem ve Yapılan Çalışmalar" konulu video gösterimi izlendi.

Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, programda yaptığı konuşmada, "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremin üzerinden bir yıl geçtiğini belirterek, depremin açtığı yaraların hala çok taze olduğunu ifade etti. Yaşanan acıya duyarsız kalmayarak, SANKO Üniversitesi olarak depremzedelere destek olmak amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Rektör Dağlı, üniversitenin deprem sonrası çalışmalarına dair şu ifadeleri kullandı: "Yaşanan bu acı afetten etkilenenleri desteklemek, psikolojik destek sağlamak ve toplum sağlığını korumak için var gücümüzle çalıştık. Hasar tespit çalışmalarının ardından personel, öğrenci ve mezunlarla iletişime geçerek ihtiyaçları belirledik. Barınma imkanı sağladık, SANKO Holding'in desteğiyle gerekli yardımları yaptık. Ayrıca, çocuklar ve gençler üzerindeki etkileri göz önüne alarak 'Gaziantep Tomurcukları Projesi' ve 'Gönül Köprüsü Programı' gibi projeleri hayata geçirdik."

Üniversitenin, depremzedelere yönelik yürüttüğü projeler arasında Tıp Fakültesi Psikiyatri öğretim üyeleri tarafından saha taramaları yaparak çocuklara bilgilendirme ve tedavi hizmeti sağlandığı belirtildi. Ayrıca, bölgedeki gençlere moral ve motivasyon sağlamak amacıyla yurt dışında yaşayan Türk bilim insanlarıyla çevrimiçi toplantılar düzenlendi.

Rektör Yardımcısı, Genel Sekreter, dekanlar, hastane genel müdürü, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı anma programı, vefat eden öğrencilerin anısına çiçek bırakılmasıyla son buldu.