Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan Kentsel Tasarım Projesi'nin şehir merkezinde hızla ilerlediğini açıkladı. Proje kapsamında TOKİ ve Emlak Konut tarafından Hayrullah Mahallesi, Hükümet Bulvarı, Zübeyde Hanım Bulvarı, Valilik karşısı, Trabzon Caddesi ve Cahit Zarifoğlu Caddesi'nde konut ve iş yerleri inşa ediliyor.

Hayrullah Mahallesi'nde Azerbaycan Devleti tarafından başlatılan Azerbaycan Mahallesi'nin yanı sıra Hükümet Bulvarı ve eski valilik binası karşısında blokların hızla yükseldiği belirtildi. Zübeyde Hanım Bulvarı, Trabzon Caddesi ve Cahit Zarifoğlu Caddesi'nde ise temel öncesi zemin hazırlıklarının devam ettiği ifade edildi.

Başkan Güngör, yaptığı açıklamada, projenin şehir merkezine toplamda 10 bin konut ve iş yeri kazandıracağını belirtti. Şu ana kadar 4 bin konut ve iş yerinin ihalesinin yapıldığını ve inşasına başlandığını vurgulayan Güngör, projelerin 1 yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını ifade etti. Projelerin tamamlanmasıyla şehir merkezinin eski canlılığına kavuşacağını söyledi.

Çalışmaların hızla devam ettiği bu projelerin, yeni Kahramanmaraş'ın imarı ve inşası noktasında önemli adımlar olduğu belirtiliyor.