Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Aksu TV’de yayımlanan “Gündem Özel” programına konuk oldu. Kahramanmaraş Kalesi’nde Kurtuluş Şükür moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda Başkan Hayrettin Güngör, Gazeteci Bekir Doğan, Neşe Yıldızhan, Mahmut Beyaz ve Zekeriya Okutucu’nun sorularını yanıtladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör programda, ulaşım yatırımlarından dönüşüm projelerine, restorasyon çalışmalarından turizm yatırımlarına kadar pek çok konuda bilgiler aktardı.

 

Yatırımlarımız Artarak Sürüyor

Hayata geçirilen yatırımların artarak devam ettiğini vurgulayan Başkan Hayrettin Güngör, “Göreve geldiğimizde ilk işimiz paydaşlarımızla istişareler yaparak şehrimizin eksiklerini tespit etmek oldu. Bu noktada da eksiklerimizi büyük bir titizlikle tespit ederek planımızı oluşturduk. Bu süreçte belediyemizin sürdürülebilir mali yapısını ve insan kaynağını sağladık. Yatırım kapasitemizi her geçen yıl artırarak sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

Şehrimizin 100 Yıllık Geleceğine Katkıda Bulunuyoruz

Şehirde devam eden altyapı yenileme çalışmalarına ilişkin bilgiler aktaran Başkan Hayrettin Güngör, “Şehrimizin çok ciddi altyapı yatırımlarına ihtiyacı vardı. Özellikle Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerimizin içmesuyu, yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarının büyük bir kısmının yenilenmesi gerekiyor. Şebekedeki kayıp kaçak oranı yüksek. Suyumuzun yarısı kullanılmadan hatlarda kayboluyor. Tabi bu da maliyetlerimizi artırıyor. Dolayısıyla bu bölgelerde geniş kapsamlı bir altyapı yenileme çalışması gerekiyordu. Bunun için ciddi bir çalışma yaptık. Bu noktada, AB Fonu’ndan yarısı hibe diğer yarısı ise çok uzun vadeli kredi olmak üzere toplamda 100 Milyon Euro finansman sağladık. Sağladığımız bu finansmanın tamamına yakını altyapı çalışmalarımızda kullanılacak. Çalışmalarımızla şehrimize yeni içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısı kazandırıyoruz. İnşallah altyapı çalışmalarımız sayesinde şehrimizin en az 100 yıllık geleceğine katkıda bulunacağız” ifadelerini kaydetti.