Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sel ve taşkın felaketlerinden etkilenen işletmeler için KOSGEB Acil Durumlar Desteği'nin hayata geçirildiğini açıkladı.
Destek programıyla sel nedeniyle ekonomik kayıp yaşayan KOBİ'lerin zararlarını telafi etmesi ve faaliyetlerini sürdürebilmesi amaçlanıyor.
Küçük İşletmelere 1 Milyon TL, Mikro İşletmelere 500 Bin TL
Bakan Kacır'ın açıklamasına göre destek kapsamında işletmelere sağlanacak kredi tutarları şöyle:
-
Küçük işletmeler: 1 milyon TL'ye kadar
-
Mikro işletmeler: 500 bin TL'ye kadar
Kredilerde finansman maliyetinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak. Böylece işletmeler faiz veya kâr payı ödemeden destekten yararlanabilecek.
6 Ay Ödemesiz, 24 Ay Vadeli Kredi
Acil Durumlar Desteği kapsamında sunulan kredilerin ödeme koşulları da açıklandı. Buna göre işletmelere 24 ay vade imkânı tanınırken ilk 6 ay boyunca ödeme alınmayacak.
Son Başvuru Tarihi 31 Aralık 2026
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, desteğin İstanbul başta olmak üzere sel ve taşkınlardan etkilenen şehirlerdeki KOBİ'lere yönelik olduğunu belirtti.
Programa başvurmak isteyen işletmeler için son tarih 31 Aralık 2026 olarak açıklandı.
Destekle, sel ve taşkınların ardından ekonomik kayıp yaşayan küçük işletmelerin yeniden faaliyetlerini sürdürebilmelerine katkı sağlanması hedefleniyor.