Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Onikişubat Belediyesi’nden devralınan ve yenileme sürecine alınan Şeref Eroğlu Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, kapsamlı çalışmalar sonucunda yeniden faaliyete geçti. Haydarbey Mahallesi’nde yer alan tesis, ismini Dünya Güreş Şampiyonu Şeref Eroğlu’ndan alıyor.

Modern Tesis, Geniş Kapsamlı Hizmet

Yarı olimpik ölçülerdeki havuz, yalnızca yüzme eğitimi verilen bir alan olmaktan çıkarılıp kapsamlı bir spor tesisine dönüştürüldü. İçerisinde soyunma odaları, duş alanları, engelli bireyler için erişilebilir donanımlar ve idari birimler bulunuyor. Tesis, başta çocuklar ve gençler olmak üzere, lisanslı sporcuların da antrenman yapabileceği şekilde düzenlendi.

Spor Altyapısına Katkı Sağlayacak

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, havuzun yeniden açılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Şeref Eroğlu Yüzme Havuzu’nun yeniden hizmete alınmasıyla, kentimizde yüzme sporuna olan ilgi daha da artacak. Bu tür yatırımlar, Kahramanmaraş’ın spor altyapısını ileriye taşıyacak.”

Her Yaş Grubuna Yönelik Etkinlikler Başladı

Havuzda, haftanın belirli günlerinde farklı yaş gruplarına yönelik yüzme kursları ve spor etkinlikleri düzenleniyor. Bu kapsamda hem yüzme öğrenmek isteyen vatandaşlar hem de sportif gelişimini sürdüren gençler için önemli bir merkez haline gelmesi hedefleniyor.