Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla ünlü bir rakı markasına gelen zamları duyurdu. Yeni fiyat listesine göre, rakı fiyatları hacmine ve üretim yöntemine bağlı olarak değişiklik gösteriyor. En uygun fiyatlı rakı 549 TL olurken, en pahalı rakının fiyatı 7.250 TL’ye kadar çıkıyor.
Sigara Fiyatlarına Peş Peşe Zamlar Geldi
Geçtiğimiz hafta sigara fiyatlarında da artış yaşanmıştı. Özellikle Imperial Tobacco grubuna yapılan zam sonrasında, bu markanın en düşük fiyatlı sigarası 83 TL, en yüksek fiyatlı sigarası ise 91 TL olarak belirlendi.
JTI ve Esse Grubu da Zamdan Etkilendi
Erol Dündar’ın açıklamalarına göre, JTI grubuna ait sigaralara da 8 TL’lik bir zam yapıldı. Bu zamla birlikte, grubun en uygun fiyatlı sigarası 76 TL’ye, en pahalı sigarası ise 91 TL’ye çıktı. Esse sigara grubuna gelen zam sonrası en düşük fiyat 70 TL, en yüksek fiyat ise 90 TL olarak güncellendi.
BAT ve Philip Morris Sigara Fiyatları Yükseldi
BAT sigara grubuna yapılan zamla birlikte, ürünlerin en düşük fiyatı 75 TL, en yüksek fiyatı ise 91 TL oldu. 8 Mart itibarıyla yürürlüğe giren bu fiyat artışı, sigara kullanıcılarını olumsuz etkiledi. Philip Morris grubunda da fiyatlar yükseldi ve en uygun sigara 80 TL, en pahalı sigara ise 89 TL’ye ulaştı.
Zamların Devamı Gelebilir
Son dönemde hem alkol hem de tütün ürünlerine art arda gelen zamlar, tüketicilerin bütçesini zorlamaya devam ediyor. TBYD Başkanı Erol Dündar, gelişmeleri sosyal medya hesabından duyurmaya devam ediyor.