Suudi Arabistan'ın Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finalinde Atatürk tişörtleri ve 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' pankartına izin vermemesi, sosyal medyada geniş kitlelerin tepkisine neden oldu. İşte sosyal medyada paylaşılan destek mesajları ve tepkiler:

Mehmet Demirkol: "Bu Kadar İlkesizlik Olur Mu?"

Socrates yorumcusu Mehmet Demirkol, canlı yayında TFF'ye sert eleştirilerde bulundu. Demirkol, "Sen benim adıma, benim ulusum adına Suud ile Atatürk pazarlığı yapıyorsun. Bu kadar ilkesizlik olur mu? Ülkenin kurucusu tartışılır mı? Kim verdi sana bu yetkiyi? Kimsiniz siz? Nasıl yapabilirsin bunu? Ne hakla?" ifadelerini kullandı.

Sunay Akın: "Kupa İkiye Bölünsün…"

Edebiyatçı Sunay Akın, "Kupa ikiye bölünsün… Çünkü iki kulübümüz de kalbimizde şampiyon oldular…" mesajını paylaştı.

Uğur Dündar: "Arabistan Topraklarında Bir Araya Getirdi"

Sözcü yazarı ve Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, “Atatürk'ün büyüklüğüne bakın ki, burada yan yana gelemeyen Fenerbahçe ve Galatasaray'ı Arabistan topraklarında bir araya getirmeyi başardı" ifadelerini kullandı.

Kerem Aktürkoğlu: Atatürk'ün Yer Aldığı Görsel ve İstiklal Marşı Paylaşımı

Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu, Atatürk'ün yer aldığı bir görselle İstiklal Marşı'nın dizelerini paylaştı.

Özgür Demirtaş: "Ezeli Rakip Taraftarları Kol Kola Karşılamaya Gitsinler"

Ekonomist Özgür Demirtaş, "Galatasaray’lı olmaktan gurur duyuyorum. Fenerbahçe’yi çok seviyorum. Size HELAL olsun HELAL… Galatasaray ve Fenerbahçe aynı uçakla kol kola gelsinler. Ezeli rakip taraftarları kol kola karşılamaya gitsinler. Sarılsınlar. Sarılmaya çok ihtiyacımız var" diye yazdı.

Mustafa Sandal: "Helal Olsun"

Şarkıcı Mustafa Sandal, "Büyük Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk'e olan sevgisi ve bağlılığı nettir, tartışmaya kapalıdır! Suudi yetkililerin Atatürk pankart ve t-shirtlerini yasaklamasına tepki olarak maça çıkmayan Galatasaray ve Fenerbahçe'yi alkışlıyorum. Size yakışan buydu, helal olsun" mesajını paylaştı.

Mete Gazoz: "Atatürk Her Zaman Kazanır"

Dünya şampiyonu milli okçu Mete Gazoz, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını "Atatürk her zaman kazanır" notuyla paylaştı.

Acun Ilıcalı: "Ne Mutlu Türküm Diyene"

Acun Ilıcalı, Atatürk'ün fotoğrafını paylaşarak "Ne mutlu Türk'üm diyene" yazdı.

Cedi Osman: "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh"

Basketbolcu Cedi Osman, Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözlerini paylaştı.

Tancredi Palmeri: "Asla Dokunmaya Cesaret Etmeyin"

İtalyan muhabir Tancredi Palmeri'nin paylaşımı en çok konuşulanlar arasına girdi. Palmeri, "Atatürk'e asla dokunmaya cesaret etmeyin" dedi.

Şevval Sam: "Tabii Ki Atatürk!! Sorgusuz Sualsiz…"

Şarkıcı Şevval Sam, "Tabii ki Atatürk!! sorgusuz sualsiz.." notunu paylaştı.