Suudi Arabistan, 29 Aralık 2023 tarihinde Riyad'da oynanması planlanan ancak iptal edilen Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finali için ödenen paraların geri iadesini talep etti. Suudi yetkililer, anlaşma gereği yapılan ödemelerin iadesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) bir mektup gönderdi.

İddiaya göre, Suudi Arabistan, Süper Kupa finali için yapılacak anlaşma kapsamında karşılaşma için 4.5 milyon euro ödemeyi taahhüt etmişti. Bu ödemenin yüzde 20'si TFF'ye, yüzde 80'i ise Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri arasında eşit paylaştırılacaktı. Ancak maçın iptali sonrasında Suudi Arabistan, ödenen paraların geri iade edilmesi talebinde bulundu.

Karşılaşmanın iptali üzerine, TFF ile Suudi yetkililer arasında ödenen paraların iadesi konusunda müzakerelerin devam ettiği belirtiliyor. Özellikle 4.5 milyon euro'nun geri ödenmesi noktasında taraflar arasında anlaşmazlık yaşandığı ifade ediliyor.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Açıklaması:

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Kupa sonrası yaptığı açıklamada, "1.3 milyon euro aldık belki üstüne 300 bin euro daha gelmiş olabilir. O parayı Federasyon isterse iade edeceğiz. Bizim yaptığımız bir sözleşme yok" demişti.