Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat'ta yaşanan depremler sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ilan edilen mücbir sebep hali, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nun 15. Maddesi kapsamında 30 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldı. Bu süreçte, vatandaşların maddi yükünü hafifletmek amacıyla yapılandırılan borçlarında taksitlerin ertelenmesine karar verildi.

Yapılandırılan Borç Taksitleri Resmi Gazete'de Yayınlandı!

Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan kararla birlikte, 7256 sayılı ve 7326 sayılı kanunlarla yapılandırılan borçlara ilişkin taksitlerin ertelenmesine onay verildi. Bu karar, vatandaşların ekonomik rahatlık içinde ödemelerine olanak tanıyacak.

Kirişci: "Kahramanmaraş İçin Var Gücümüzle Çalışacağız"

TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Vahit Kirişci, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, "Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 7256 sayılı ve 7326 sayılı Kanunlar kapsamında alacakları yapılandırılan idarelere, hemşehrilerimizin ödemeleri gereken taksitlerinin ödeme süreleri uzatılmıştır. Kahramanmaraş’ımız için var gücümüzle çalışacağız" ifadelerine yer verdi.