TCMB Başkanı Erkan, "Yatırımcı Günü" etkinliğinde yaptığı konuşmada, dezenflasyona ulaşma konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, "Dezenflasyon patikası; sadece bir projeksiyon değildir, başarı ölçümüzdür. Bunu başarmaya kararlıyız." ifadelerini kullandı.

"Parasal Sıkılaştırma Adımları Hızla Tamamlanacak"

Erkan, dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine önemli ölçüde yaklaşıldığını belirterek, aralık ayında parasal sıkılaştırma hızını azalttıklarını ve bu adımları en kısa zamanda tamamlamayı öngördüklerini vurguladı.

"Rezerv Artışına Devam Edeceğiz"

TCMB Başkanı, rezervleri hızlanan sermaye girişleriyle ihtiyatlı bir şekilde artırmaya devam edeceklerini söyledi. Erkan, "Makroihtiyati çerçevenin sadeleştirilmesine ve TL mevduat payının artırılmasına devam edilecek. Rezervler, tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıktı." açıklamasını yaptı.

"Sermaye Girişleri Hız Kazandı"

Erkan, son dönemde hızlanan sermaye girişlerine dikkat çekerek, kasım-aralık döneminde 9 milyar doların üzerinde sermaye girişi gerçekleştiğini belirtti. Ancak, Erkan işlerinin sürdürülebilir fiyat istikrarına ulaşılana kadar bitmeyeceğini vurguladı.

"Bankacılık Sektörü Güçlü ve Dayanıklı"

TCMB Başkanı, bankacılık sektörünün parasal sıkılaştırma süreci boyunca güçlü ve dayanıklı olduğunu belirterek, TL mevduatın hızla arttığını ve döviz rezervlerinin güçlendirilmeye devam edeceğini ifade etti.