Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, asgari ücret ve emekli maaşlarına yönelik önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, sabit gelirlilerin durumlarını iyileştirmek için gerekli adımları atacaklarını vurgulayarak, "Milyonlarca insanımızın yaşadığı refah kaybını durduracak ve telafi etmek amacıyla hareket edeceğiz," dedi.

Suriye ve Terörle Mücadele Vurgusu

Erdoğan, konuşmasında Suriye'nin durumuna da değindi. Suriye halkını yıllarca desteklediklerini belirterek, "Herkesin sırtını döndüğü Suriye halkını yıllarca koruduk, kolladık, himaye ettik," dedi. Ayrıca, Türkiye'nin Suriye'nin bölünmesine izin vermeyeceğini ve DEAŞ, PKK/PYD gibi terör örgütlerine karşı kararlı bir mücadele vereceğini ifade etti.

Enflasyon ve Ekonomik Durum

Erdoğan, enflasyonun istenilen seviyeye gelmediğini kabul etti. Ancak, enflasyonla mücadeleye devam ettiklerini belirterek, sabit gelirlilerin yaşadığı zorlukları telafi etmeyi amaçladıklarını vurguladı. "Hem yatırımcıları, hem çalışanları kollayacak; üretimi, istihdamı, dövizi güçlü tutacağız," dedi.