KAAN'ın ilk uçuşu, Rus haber ajansları tarafından da duyuruldu. İnterfax başlığı "Türk beşinci nesil avcı uçağı ilk uçuşunu yaptı" ile KAAN'ın başarısını aktardı. TASS haber ajansı, Rus şirketlerin KAAN avcı uçağı projesinde Türkiye ile çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.

Alman basını, Türkiye'nin savunma sanayisindeki kendi kendine yetme çabalarına vurgu yaparak, KAAN'ın Türkiye'nin umut ışığı olduğunu belirtti. Frankfurter Allgemeine gazetesi, Türkiye'nin kendi üretimi olan ilk savaş uçağının başarılı ilk uçuşunu tamamladığını duyurdu.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, sosyal medya üzerinden, "Ukraynalı şirketlerin Türkiye için çok önemli olan bu projeye katılmalarından memnuniyet duyduğunu" belirtti. Bu da KAAN'ın sadece Türkiye'de değil, uluslararası alanda da ilgi gördüğünü gösteriyor.

Türkiye'nin havacılık alanındaki bu başarısı, Türk Hava Kuvvetleri'nin gelecekteki amiral gemisi olması beklenen KAAN'ın önemini vurguluyor. Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı KAAN, gizli özelliklere sahip olması ve modern savaş uçağı üretiminde kendi kendine yetebilme hedefiyle dikkat çekiyor.