4. Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında düzenlenen etkinliklerin üçüncü gününde, usta yazarların katılımıyla 'Şairler Şehri Kahramanmaraş'ta Edebiyat ve Düşünce' konulu bir panel gerçekleştirildi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Erdoğan Aydoğan, Vedat Ali Kızıltepe, Celil Çınkır, Duran Boz ve Ali Avgın konuşmacı olarak katıldı.

Panelde, Kahramanmaraş'ın edebiyat dünyasındaki yeri, dergiler ve dergicilik, halk kültürü, sözlük çalışmaları, modern dönemdeki edebiyat faaliyetleri gibi pek çok konu farklı perspektiflerden ele alındı. Katılımcılar, panelin zengin içeriğini ve konuşmacıların deneyimlerini büyük bir ilgiyle takip ettiler.

Edebiyat İyileştirir sloganıyla düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri'nin 10 Aralık Pazar gününe kadar devam edeceği belirtildi. Etkinlik kapsamında panel, sempozyum, şiir dinletisi ve tiyatro gösterilerinin edebiyatseverlerle buluşmaya devam edeceği, tüm Kahramanmaraşlıların bu etkinliklere davetli olduğu ifade edildi.