Metin Uca, 13 Kasım 1961 yılında İstanbul'da doğdu. Babası Hakkârili ve Kürt asıllı, annesi Söğüt, Bileciklidir. Kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro eğitimleri aldıktan sonra, 1987 yılında Anadolu Ajansı sınavını kazanarak muhabirliğe başladı. Kariyerine TRT'de muhabir olarak devam eden Uca, daha sonra Kanal D, Show TV, Atv ve Star TV gibi önemli kuruluşlarda muhabirlik ve programcılık yaparak tanındı.

Siyasi alanda da etkinlik gösteren Uca, CHP içinde aktif olarak siyasetle uğraştı. "Günaydın Türkiye" adlı sabah haberleri programı ve 2002 yılında başlayan "Passaparola" adlı yarışma ile geniş bir izleyici kitlesine ulaştı.

2010-2011 yılları arasında Star TV'de yayınlanan "Passaparola" programını sunan Uca, yarışma ile büyük beğeni topladı. 9 sene süren program, 740. bölümü ile ekranlara veda etti.

Seslendirme çalışmaları ve tek kişilik gösterilerle de tanınan Metin Uca, 2004 yılından bu yana bir kitap üzerinde çalışıyordu.

Son Günlerdeki Sağlık Sorunları

Geçen günlerde rahatsızlanan ve trafik kazası geçiren Metin Uca'nın boyun şah damarlarının tıkalı olduğu belirlenmiş, ardından yoğun bakıma alınarak entübe edilmişti.

Halkı Kin ve Düşmanlığa Sevk Etme Suçundan Gözaltına Alındı

 3 Şubat 2022 tarihinde, İstanbul havalimanında "Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme" suçundan gözaltına alınan Metin Uca'nın bu durumu hakkında detaylı bilgi verilmedi.

Kazanın ardından yoğun bakımda tedavisi devam eden Metin Uca, ne yazık ki yaşamını yitirdi. Haberi duyuran menajeri Kübra Kalem Baykara, sosyal medya hesabından "Metin Uca’mızı kaybettik, kalbimiz acıyor." ifadeleriyle acı haberi paylaştı.