Güvenilir Ürün Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Toprak, toplantıların amacının, deprem bölgesi illerinin dayanışma ile ayağa kalkacağına olan inançla, bölgede farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti. Sivil toplum liderlerinin desteklediği platformun, dayanışma, üretim ve üretimin satışa dönüşmesi gibi unsurları içerdiğini vurguladı.

Toprak, sıkıntılı süreçlerde dayanışmanın önemine dikkat çekerek, üretimin sadece üretilmesi değil, aynı zamanda satışa dönüşmesi gerektiğini ifade etti. Deprem bölgesindeki üreticilere moral verilmesinin ve üretimin teşvik edilmesinin önemine vurgu yaptı.

Celal Toprak, toplantıların Türkiye'nin önde gelen zincir market ve mağaza üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildiğini ve bu etkinliklerin bölge illerinin tamamında düzenleneceğini belirtti. Ayrıca, Gaziantep'te yapılacak olan toplantının daha geniş kapsamlı olacağını ve bölge için önemli bir farkındalık yaratacağını dile getirdi.

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ise, Celal Toprak liderliğinde gerçekleştirilen toplantıların depremden etkilenen yöre için önemli bir farkındalık sağlayacağına vurgu yaptı. Konukoğlu, deprem anından itibaren dayanışma içinde hareket ettiklerini ve ihtiyaçların karşılanması için gerekli adımları hızla attıklarını belirtti. Ayrıca, SANKO ve Konukoğlu ailesi olarak önceliklerinin ülkeleri ve milletleri olduğunu ifade etti.